Wolne Kapele Forum

Please login or register.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Autor Wątek: Zespoły permanentnie wolne  (Przeczytany 539 razy)

piotrek80

• Newbe
  • *
  • Reputacja +1/-0
Zespoły permanentnie wolne
« : Marzec 17, 2011, 03:56:10 »
Wchodzę czasem w wyszukiwarkę, żeby zobaczyć jak "obłożone" są niektóre popularne terminy wesel i dziwi mnie jak dużo jest zespołów, które mają zero grań. I to nawet takich, które logują się tu systematycznie. Czy to naprawdę takie świeże zespoły bez zamówień, takie niepopularne, czy jeszcze o coś inego tu chodzi? ;)
Zgłoś do moderatora   Zapisane

sonik

• Newbe
  • *
  • Reputacja +2/-0
Odp: Zespoły permanentnie wolne
« Odpowiedz #1 : Marzec 19, 2011, 07:31:32 »
Tia... coś mi się zdaje, że też wiesz o co chodzi. Pewnie, że część to mogą być świeżacy albo leniwi, ale ja myślę, że większość to takie trochę cwaniaczki. No bo mam niby na termin wesółko, ale tylko za 2 tys. A co jak trafi się jakiś zdesperowany klient i da 4 tys? Lepiej więc terminu nie podawać jako zajęty i czekać, bo przecież takie tanie wesółko można oddać kolegom, albo nawinąć, że perkusista nogę złamał.
Są zespoły, które podpisaną umowę traktują jak świętość i są cwaniaczki. Mało to się czyta na weselnych forach...
Ja bym tam takim zespołom z zerem grań nie dowierzał. Nawet jeżeli nie są aż tak niepopularni, to nie są też tak do końca uczciwi. Bo pal licho jeżeli będziecie tym klientem za 4 tys, gorzej gdy tym za 2 i na 2 tygodnie przed weselem zostajecie na lodzie.
Pozdrowionka dla Par Młodych ;)

jerome77

• Rozkręca się
  • **
  • Reputacja +1/-0
Odp: Zespoły permanentnie wolne
« Odpowiedz #2 : Sierpień 25, 2011, 05:40:49 »
Każdy kroi jak mu materiału staje. Znam zespoły, które mają terminy pozajmowane na dwa lata do przodu, a sam bym ich na wesele nie wziął. Zaniżają ceny, byleby tylko granie mieć, a nie reprezentują sobą za wiele. Moja rada jest taka - trzeba brać zespół, który ktoś ze znajomych poleci, albo w ostateczności szukać opini na forach. Jak zespół ma, czy miał jakieś kwasne opinie to lepiej się trzymac z daleka. Wybór teraz jest bardzo duży, nawet tutaj jest zarejestrowanych prawie 600 zespołów.