Wolne Kapele Forum

Please login or register.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Autor Wątek: Co wolno...  (Przeczytany 2068 razy)

Admin

• Administrator
  • Rozkręcony
  • Reputacja +0/-0
Co wolno...
« : Grudzień 03, 2008, 09:27:45 »
Kilka zasad po to aby ten dział nie zmienił się w zbiór linków do stron zespołów:
Nie wolno:
- zamieszczać linków do stron (w żadnej postaci)
- pisać wulgaryzmów o zespole choćby spił wam się w połowie wesela
- cryptoreklamować się tu wypisując wszystkie zalety zespołu. Od tego jest strona zespołu.
Wolno:
- używać nazw zespołów
- wyrażać opinie o zespołach, zarówno pozytywne jak i negatywne, byle w wyważony i kulturalny sposób
Zasady mogą się zmienić w przyszłości.
Zgłoś do moderatora   Zapisane

sonik

• Newbe
  • *
  • Reputacja +2/-0
Odp: Co wolno...
« Odpowiedz #1 : Styczeń 18, 2010, 02:26:43 »
no to... zespół kanon... niezły, a nawet bardziej niż niezły, poprowadzi wam uroczystość w sposób wyważony i kulturalny.
Czy to już reklama adminie?

Admin

• Administrator
  • Rozkręcony
  • Reputacja +0/-0
« Odpowiedz #2 : Styczeń 18, 2010, 10:15:06 »
Ja wiem, że trudno rozgraniczyć, trudno ocenić czy ktoś opisuje zespół, czy zespół sam się opisuje. Wolałbym formę: "Byłem ostatnio na weselu gdzie grał Kanon. Zespół jest megateneczny, bawili gości tak, że nikt nie siedział... etc." No ale nawet Twoja forma raczej cryptoreklamą nie jest, bo tylko w naszym rankingu zespołów Kanon jest chyba ze cztery. A przecież nie reklamuje produktu ktoś kto chwali margarynę, tylko ten co chwali Ramę np.
Pozdrawiam

kompas

• Gość
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 03, 2011, 10:22:11 »
No to ja ostatnio miałem okazję posłuchać zespołu Formacja Kompas. Widać u nich doświadczenie, muzyka dla gości w różnym wieku, prowadzenie wesela na 5 (tu pokazuje się weselne doświadczenie), grają biesiadkę przy stołach, pozwalając pośpiewać także gościom. No i podobno nie zdzierają za bardzo. Bardzo pozytywne wrażenie, zresztą wejdźcie na ich stronkę, mając nazwę to już wujek Google adres wam znajdzie. ;)
Pozdrawiam wszystkich szukających dobrej kapeli

Admin

• Administrator
  • Rozkręcony
  • Reputacja +0/-0
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 04, 2011, 08:05:22 »
No i mam za swoje. Mr."kompas" jest prawie na pewno członkiem zespołu, albo przynajmniej ich dobrym znajomym. W zasadzie to powinienem przenieść ten post do działu "Pytania, opinie, ostrzeżenia...", ale niech już tu zostanie jako przykład tego co jeszcze tolerujemy w "temacie reklama". A tak swoją drogą to Formacja Kompas nawet nieźle się prezentuje na tej swojej stronie, szczególnie wokalistka robi dobrą robotę. Jak tak czasem siedzę i przesłuchuję sobie dema naszych kapel, to w niektórych przypadkach zastanawiam się jak niektórzy "śpiewacy" trafili do zespołu muzycznego. Dotyczy to częściej facetów-wokalistów i nawet nie chodzi o barwę głosu. Niektórzy po prostu nie mają słuchu, tak że to aż razi. Jak z takim kimś wytrzymać całe wesele? Chciałoby się podejść, wyrwać ten mikrofon i samemu zrobić to lepiej. No, ale podobno "śpiewać każdy może..." Tylko czy może za to brać pieniądze...?
Pozdrawiam