Wolne Kapele Forum

Please login or register.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Autor Wątek: Kto może pisać na tym forum.  (Przeczytany 2577 razy)

Admin

• Administrator
  • Rozkręcony
  • Reputacja +0/-0
Kto może pisać na tym forum.
« : Grudzień 04, 2008, 10:50:08 »
Żeby dodawać nowe wątki, odpowiadać na posty i ogólnie zmieniać coś na tym forum trzeba być zarejestrowanym użytkownikiem. Rejestracja wymaga podania maila za pomocą którego odbieramy kod, który pozwala nam się zalogować. Wiem, że to odstrasza i czasem zniechęca, ale wolimy mniej, ale poważnych forumowiczów.
Goście mogą przeglądać forum i to tyle...
Zapraszamy do rejestracji, także przedstawicieli zespołów. Właśnie tu można zadać szybkie pytanie i uzyskać szybką odpowiedź. Jest system wiadomości prywatnych, więc można pytać o zapomniane hasło nawet.
To byłoby tyle...  na zachętę...  teraz Wy!
Zgłoś do moderatora   Zapisane

Yukiko

• Newbe
  • *
  • Reputacja +1/-0
Odp: Kto może pisać na tym forum.
« Odpowiedz #1 : Grudzień 28, 2008, 03:48:33 »
Moim zdaniem niepotrzebne jest zatwierdzanie założenia konta. Zabiera to dużo czasu.
Chciałam dodać, że bardzo podoba mi się grafika strony. Przejrzysta, w stonowanych kolorach. Zdecydowanie na plus :)

Admin

• Administrator
  • Rozkręcony
  • Reputacja +0/-0
Kto może pisać na tym forum - do Yukiko.
« Odpowiedz #2 : Grudzień 28, 2008, 10:58:12 »
Dzięki za pochwalenie strony, a co do rejestrowania się z podawaniem maila, to jednak przy tym pozostaniemy. Jeżeli ktoś chce być użytkownikiem tego forum, te parę minut więcej nie sprawi mu różnicy, a unikamy ludzi i wpisów, które byłyby tylko po to by je usunąć. Wiesz jak bywa na forach gdzie pisać może każdy....
I jeszcze jedno: ja mam mniej roboty ;)

Admin

• Administrator
  • Rozkręcony
  • Reputacja +0/-0
Login i hasło do Forum.
« Odpowiedz #3 : Luty 03, 2009, 01:43:15 »
Wyjaśniam, bo zostałem o to poproszony.
Login i hasło zespołu czy firmy z rankingu nie będzie działało na forum. Forum i Ranking to dwie zupełnie różne rzeczy. Można używać tej samej pary login-hasło, ale rejestrować trzeba się i tu i tam. Mam nadzieję, że unikniemy teraz frustracji typu "nie mogę się zalogować na forum, a wpisuję prawidłowy login i hasło (ale z rankingu)".
Pozdrawiam wszystkich

Admin

• Administrator
  • Rozkręcony
  • Reputacja +0/-0
« Odpowiedz #4 : Styczeń 18, 2010, 02:47:42 »
Dziś zmieniam zasadę. Rejestracja jest natychmiastowa, nie wymaga potwierdzenia mailem. Zobaczymy.....
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2010, 01:25:13 wysłana przez Admin »

piotrek80

• Newbe
  • *
  • Reputacja +1/-0
« Odpowiedz #5 : Styczeń 18, 2010, 01:59:26 »
No to się właśnie zarejestrowałem. Ale maila trzeba i tak podać i przychodzi wiadomość (pewnie automatyczna) z nazwą, hasłem i linkiem do profilu jakby coś sie zmienić chciało. Bezboleśnie jest.
Pozdrawiam wszystkich ;D

Admin

• Administrator
  • Rozkręcony
  • Reputacja +0/-0
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 29, 2011, 09:14:41 »
Niestety, było bardzo wiele spamerskich rejestracji, dlatego też teraz po rejestracji należy poczekać na zatwierdzenie przez admina. Jako że spamu jest multum (tak ok. 20 dziennie) prosiłbym wszystkich, którzy chcą się zarejestrować o zarejestrowanie się oraz mail do admina wolnekapele@interia.pl z podaniem loginu. Naprawdę czasem trudno jest wyłapać rzeczywiste osoby w natłoku tego spamu. A tak poza tym to nie wiem jak programy spamerskie omijają captcha (tak szczerze mówiąc nasze captcha jest dość graficznie proste, może dlatego) i konieczność potwierdzenia linku przesyłanego mailem. Spamerzy są coraz bardziej wyrafinowani, tak więc proszę o maile. Wiem, że to utrudnienie duże ale  co zrobić. ???
Pozdrawiam
Jurek